14 Δεκεμβρίου 2007

Έξω από το Wikipedia οι SHC...

Ιστορικές διαστάσεις αποκτά πλέον η διαγραφή του λήμματος Silver & the Hidden Cash από τον ελληνικό δικτυακό τόπο της Wikipedia. Η μπάντα είχε επιχειρήσει να καταχωρήσει το όνομά της στην ηλεκτρονική εγκυκοπαίδεια χωρίς επιτυχία πριν από μερικούς μήνες. Έκτοτε ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της σελίδας ξεκίνησε ένας ιδιότυπος διάλογος.
"Είναι τοπικό συγκρότημα, χωρίς αυτό να αποτελεί από μόνο του δικαιολόγηση για διαγραφή. Αν είναι το μοναδικό συγκρότημα στα Ιωάν. ή μοναδικοί εκπρόσωποι του συγκεκριμένου μουσικού είδους, τότε θα έπρεπε να μείνουν, κάτι που δεν τεκμηριώνεται στο άρθρο. Επίσης, δεν υπάρχουν παραπομπές. Συνεπώς θα ήταν καλύτερο να διαγραφεί", ήταν η τοποθέτηση ενός εξ αυτών με τους υπολοίπους να δηλώνουν σύμφωνοι (δείτε εδώ τον σύντομο, αλλά ενδεικτικό διάλογο τους
Οι Silver & the Hidden Cash δεν θέλησαν να απαντήσουν στη Wikipedia. Εκπρόσωπος τους όμως αρκέστηκε στη σύντομη δήλωση:
"ΟΙ SHC απέφυγαν να σχολιάσουν την άρνηση της Wikipedia να τους φιλοξενήσει, όπως επίσης για καλλιτεχνικούς λόγους απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν το πλήθος των παραπομπών που συνοδεύει το όνομα τους -δημοσιεύματα στο ίντερνετ, σε εφημερίδες και περιοδικά των πόλεων όπου έχουν περιοδεύσει κλπ. Η διασταύρωση των πληροφοριών είναι χρέος των ερευνητών και όχι των υπό έρευνα συγκροτημάτων. Τέλος θεωρούν βέβαιο ότι η άρνηση της Wikipedia να τους φιλοξενήσει θα είναι πιπεράτο reference στο λήμμα Silver & the Hidden Cash στο μέλλον". Οι SHC δεν διευκρίνισαν αν θα δώσουν στη δημοσιότητα το λογοκριμένο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Hidden Cash στη Στοά!

SHC: Επιχείρηση Γοργόμυλος!

Κλουζό: το σόου


35 44 by ShC

alive & pickin! Get Ready


Las Vegas j-j

Boo Dan Tucker

Contact:

shc@shc.gr (Silver @ the Hidden Cash)