14 Δεκεμβρίου 2007

Κρις Τρόμπετ: Ένα βήμα πριν αναλάβει

Λίρα εκατό αποδεικνύεται ο Κρις Τρόμπετ για τη θέση του παραγωγού των Silver & the Hidden Cash. Χρόνια τώρα στο κουρμπέτι της εναλλακτικής σκηνής ο βρεττανομαθής τεχνικός εργάζεται πλέον πυρετωδώς για να δημιουργήσει τον νέο ήχο των Silver & the Hidden Cash. "Ο γάμος του τον έχει απελευθερώσει και ο Κρις εργάζεται πλέον στην αιχμή της τεχνολογίας. Οι SHC έψαχναν για τον παικταρά από την Αργεντινή, αλλά τελικά αυτός θα έρθει από την ακαδημία τους", λέει άνθρωπος που ζει τους Silver & the Hidden Cash από κοντά.

Ο Κρις Τρόμπετ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ενήμερος παραγωγός για τις νέες τεχνολογίες και του λείπει πλέον μόνο η εφαρμογή τους στο στούντιο και το Σπίτι της Πρόβας. Ξεκινώντας ουσιαστικά από το Πόκο Φλόκο ως ο διευθυντής με το γενικό πρόσταγμα και κρατώντας αυτόν τον ρόλο σε όλα τα live της μπάντας, ο Κ. Τρόμπετ μεταπηδά σιγά σιγά πίσω από την κονσόλα.
Μεγάλο του ατού; Θήτευσε σε μία ανεπανάληπτη και αμφιλεγόμενη σχολή παρακουλουθώντας -συνήθως άναυδος- ηχολήπτες όπως ο ΒάλεΈκο Λάμπρος, ο Ηχοφώντας, ο nΉχος (μετά της συζύγου του) αλλά και οι Βίκι Κλέανδρος, Φαρματσίσιεν και Γκαλερίστας (ο άφαντος -μαζί με τις βάσεις- ηχολήπτης).
Η μεγάλη σχολή όμως υπήρξε ένας ηχολήπτης που του σύστησε ο Σόρι Μπράβο (ένας ακόμη παραγωγός δίπλα στον οποίο θήτευσε ο Κρίς), Πρόκειται για τον Γουάιτ Ράσια. Ήταν το σημείο καμπής. Η στιγμή που ο Τρόμπετ αντιλήφθηκε ότι αν ο Ράσια το κάνει, τότε μπορεί να το κάνει κι εκείνος. Χθες η μπάντα πρόβαρε με τον καλύτερο ήχο της στο στούντιο, ενώ όλοι συμφωνούν ότι στα θερινά live ο καλύτερος ήχος βγήκε στο Πάπινγκο, όταν ηχολήπτης ήταν και πάλι ο Κρις Τρόμπετ. Αύριο ο άνθρωπος που απέχει ελάχιστα από το να γίνει ο επίσημος παραγωγός της μπάντας εμφανίζεται στο Σπίτι της Πρόβας με κομπιούτερ προκειμένου να επιμεληθεί τα vocals.

Στη φωτογραφία ο Κ. Τρόμπετ σε διάλλειμμα από το σεμινάριο Ήχου στο Indie Rock Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Hidden Cash στη Στοά!

SHC: Επιχείρηση Γοργόμυλος!

Κλουζό: το σόου


35 44 by ShC

alive & pickin! Get Ready


Las Vegas j-j

Boo Dan Tucker

Contact:

shc@shc.gr (Silver @ the Hidden Cash)