18 Οκτωβρίου 2007

Ένας Κλουζό πριν την εποχή του

Στο παρθενικό live των Silver & the Hidden Cash είχε χαρακτηριστεί ως η "φωτιά κάτω από τον πάγο". Στις επόμενες εμφανίσεις εδραίωσε τη μυστηριακή και εμβληματική παρουσία του στη σκηνή. O Κλουζό Σόλων Δεκεμβριανός ο Σουηδός είναι η πλέον χαρακτηριστική φιγούρα του συγκροτήματος, ενώ οι αναφορές που φθάνουν από το εξωτερικό δείχνουν ότι ο καλλιτέχνης είναι χρόνια μπροστά από την εποχή και τον τόπο του. Ανά τρεις μήνες και στην τρίτη κάθε μήνα, ο Κλουζό επιφυλάσσει κάτι μοναδικό και εξαιρετικά πρωτοποριακό για τους οπαδούς της μπάντας.
Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Σόλων Δεκεμβριανός απαντούσε στον δικτυακό τόπο της μπάντας σε ερωτήσεις οπαδών. Ο Mick Jagger το έκανε με καθυστέρηση ενός μήνα με τους οπαδούς των Rolling Stones. Στις 3 Ιουνίου του 2007 ο Κλουζό καθήλωνε την αίθουσα του Πόκο Φλόκο δίνοντας τη δική του άγρια μπλουζ ερμηνεία στο Oh Mary don't you weep. Ο Κλουζό με μαεστρία βάζει τη χροιά της φωνής του Tom Waits σε ένα παραδοσιακό γκόσπελ τραγούδι.
Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου το Rolling Stone στο review του για το Seeger Sessions του Bruce Springsteen περιγράφει ως κορυφαία στιγμή του άλμπουμ το τραγούδι του Κλουζό: "O Σπρίνγκστιν τραγουδά σαν άγριος βαρύτονος Tom Waits", είναι η χαρακτηριστική φράση του περιοδικού. Κι όμως αυτό που ανακάλυψε ο νεοϋρκέζος κριτικός μέσα στο βαρύ χειμώνα, ο Κλουζό το είχε διαβλέψει και αναδείξει από το κατακαλόκαιρο. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των SHC είναι καλλιτέχνης παγκόσμιας εμβέλειας... Ένας δημιουργός πριν την εποχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Hidden Cash στη Στοά!

SHC: Επιχείρηση Γοργόμυλος!

Κλουζό: το σόου


35 44 by ShC

alive & pickin! Get Ready


Las Vegas j-j

Boo Dan Tucker

Contact:

shc@shc.gr (Silver @ the Hidden Cash)